Palvelut ja hinnasto

Tältä sivulta löydät tietoa tarjoamistamme terapia-palveluista ja palvelujen hinnoista.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia tarkoittaa terapeuttista ja tukea antavaa keskustelua. Siinä lähdetään liikkeelle sinun muutostoiveestasi elämäsi, ihmissuhteesi tai oman olosi suhteen. Usein keskustelu lähtee kysymyksestä, millaista muutosta toivot tapaamisen tai tapaamisten avulla edistäväsi. Kun tavoiteltavaa muutosta tutkitaan eri näkökulmista, löydetään pieniä askeleita tai tekoja, jotka vievät toivotun muutoksen suuntaan. Joskus isot ja toivottomalta tuntuvat ongelmatkin ovat alkaneet ratketa, kun asiakas on löytänyt edes pienen askeleen eteenpäin ja uskon omiin kykyihinsä. Ratkaisukeskeiselle terapialle on ominaista, että ongelmatilanteen syitä ja syntyhistoriaa ei ole välttämätöntä käydä läpi tavoitteen suuntaan ja parempaan oloon pääsemiseksi. Joskus mahdollisuus purkaa ja jakaa omaa kuormaa ulkopuolisen kanssa kuitenkin helpottaa jo itsessään, ja lisää terapeutin ymmärrystä. 

Sana lyhytterapia viittaa siihen, että jo yksi tai yksittäiset keskustelut voivat selkiyttää hankalalta tuntuvaa tilannetta ja antaa oivalluksen siitä, mihin suuntaan asian kanssa edetä. Lyhytterapia tarkoittaa myös, että terapian kestoa ei ole tarpeen määritellä etukäteen, vaan asiakas itse päättää, tarvitseeko varata vielä seuraava aika. Joillekin riittää yksittäinen tai muutama käynti, toiset ovat hyötyneet pidemmästäkin käyntijaksosta.

Ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa voidaan soveltaa monenlaisten tilanteiden terapeuttiseen käsittelyyn: uupumukseen, masennukseen, ahdistukseen, paniikkihäiriöön, pelkoihin, jatkuvaan ahdistuneisuuteen, itsetunto-ongelmiin, vihaisiin ajatuksiin ja vihanpurkauksiin, riippuvuuksiin, itsetunnon ja minäkuvan ongelmiin, vaikeiden ja traumaattisten elämäntilanteiden auheuttamien seurausten ja jälkitilojen kanssa selviämiseen ja käsittelyyn, kuormittavan elämäntilanteen kanssa selviytymiseen, ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, pariskunnan ja perheen kanssa työskentelyyn.

Tarjoamamme ratkaisukeskeinen lyhytterapia ei ole psykoterapiaa.

Harjoitusterapia

Harjoitusterapia on psykoterapia-opinnoissa opettavien taitojen ja menetelmien soveltamista, harjoittelua ja käyttöön ottamista. Psykoterapeutiksi opiskelevan on tehtävä tietty määrä terapiatyön harjoittelua. Psykoterapia-opintoihin kuuluu työnohjaus, jossa opiskelija saa antamaansa harjoitusterapiaan ohjausta vaativan erityistason tai kouluttajatason psykoterapeutilta. Harjoitusterapiassa hyödynnämme myos aiempaa laajaa työkokemustamme ihmisten auttamisesta erilaisissa vaikeissa elämäntilanteissa ja erilaisten ongelmien kanssa.

Miina opiskelee psykoterapia-koulutuksessa Tampereen yliopiston kognitiivisen käyttäytymisterapian koulutusohjelmassa, ja Tuukka opiskelee psykoterapia-koulutuksessa Itä-Suomen yliopiston alaisessa ratkaisukeskeisen psykoterapian koulutusohjelmassa. 

Harjoitusterapiassa on toivottavaa, että asiakas voisi sitoutua ja kokisi lähtökohtaisesti tarpeelliseksi pidemmän terapiaprosessiin. Kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa tämä tarkoittaa 20 käyntiä. Ratkaisukeskeisessä terapiassa 5 - 20 käyntiä mutta mahdollisuus on tarpeen mukaan myös pidempään prosessiin. Harjoitus-asiakkaaksi tuleminen ei kuitenkaan velvoita asiakasta, vaan käynnit voidaan keskeyttää asiakkaan niin päättäessä tai yhteisesti todettaessa, ettei koulutusterapia palvele asiakkaan tarvetta tai ole soveltuvaa.

Harjoitusterapia on tyypillisesti hinnoiteltu halvemmaksi kuin laillistetun psykoterapeutin antama psykoterapia. Harjoitusterapiaan ei ole mahdollista saada Kelan tukea. Se ei myöskään ole terveydenhuollon palvelua. Harjoitusterapia ei ole psykoterapiaa. Harjoitusterapia voi kuitenkin auttaa ja olla hyödyllistä monenlaisissa hankalissa elämäntilanteissa ja vaikeiden ja pahaa oloa aiheuttavian ajatusten ja tunteiden kanssa. Psykoterapia-opinnoissa oppimamme lisäksi hyödynnämme tietysti myös laajaa aiempaa työkokemustamme sosiaalityöntekijöinä ja lyhytterapeutteina.

Mikäli kiinnostuit mahdollisuudesta hakeutua harjoitusterapian asiakkaaksi, ota yhteyttä ja voimme tarkemmin keskustella tilanteestasi ja tarpeestasi.

Hinnasto

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

60€

Käynnin kesto 60 minuuttia.

Harjoitusterapia

30€

Psykoterapia-opintoihin kuuluva asiakastyön harjoittelu. Käynnin kesto 45 minuuttia.

Tällä hetkellä harjoitusterapiaan ei ole vapaita paikkoja. Jos koet, että voit odottaa paikan vapautumista, voit tiedustella jonotilanteen mukaista odotusaikaa sähköpostitse.


Tarjoamamme ratkaisukeskeinen lyhytterapia ja harjoitusterapia eivät ole sosiaalihuollon tai terveydenhuollon palveluita. Hinnat sisältävät 24% alv:n. Tapaamisista ei synny potilaskertomusta tai sosiaalihuollon asiakaskertomusta. Emme tarvitse laskuttamiseen tai muutoinkaan kerää henkilötunnuksia.


© Copyright 2020 Sosiaalialan Digitaaliset Oy.

Made with Mobirise site creator