Palvelut ja hinnasto

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeisessä terapiassa lähdetään liikkeelle sinun muutostoiveestasi elämäsi, ihmissuhteesi tai oman olosi suhteen. Kun tavoiteltavaa muutosta tutkitaan eri näkökulmista, löydetään pieniä askeleita tai tekoja, jotka vievät toivotun muutoksen suuntaan. Joskus isot ja toivottomalta tuntuvat ongelmatkin alkavat ratketa ja niihin löytyy keinoja, kun löydät uusia näkökulmia, pienen askeleen eteenpäin ja uskoa muutokseen. 

Sana lyhytterapia viittaa siihen, että jo yksi tai yksittäiset keskustelut voivat selkiyttää hankalalta tuntuvaa tilannetta ja antaa oivalluksen siitä, mihin suuntaan asian kanssa edetä. Lyhytterapialla tarkoitetaan myös sitä, että terapian kestoa ei ole tarpeen määritellä etukäteen. Asiakkaana voit itse päättää, haluatko varata vielä seuraavan ajan. Joillekin riittää yksittäinen tai muutama käynti, ja toiset selvästi hyötyvät pidemmästä terapiasta, mikä on myös mahdollista.

Ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa voidaan soveltaa monenlaisten tilanteiden terapeuttiseen käsittelyyn. Minulle ovat tuttuja teemat, jotka liittyvät uupumukseen, masennukseen, ahdistukseen, paniikkihäiriöön, pelkoihin, jatkuvaan ahdistuneisuuteen, sosiaalisen jännittämiseen, itsetunto-ongelmiin, vihaisiin ajatuksiin ja vihanpurkauksiin, riippuvuuksiin, elämänhistorian vaikutusten käsittelyyn, vaikeiden ja traumaattisten elämäntilanteiden auheuttamien seurausten ja jälkitilojen kanssa selviämiseen ja käsittelyyn, kuormittavan elämäntilanteen kanssa selviytymiseen, erokriisiin, ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, sekä parisuhteen kommunikaatio-ongelmiin. 

KELA:n kuntoutuspsykoterapia

Olen parhaillaan hakeutumassa kesän 2024 aikana Kelan kuntoutuspsykoterapian palveluntuottajaksi. Mikäli etsit psykoterapeuttia Kelan tukemaan kuntoutuspsykoterapiaan, voit tiedustella tutustumisaikaa.

Hinnasto

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

80€

Käynnin kesto 60 minuuttia.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia (pariskunta tai perhe)    

100€

Käynnin kesto 90 minuuttia. Pariskunnalle tai perheelle suosittelen pidempää aikaa.

Kuntoutuspsykoterapia

100€

Kesto 45min. Aloitus on mahdollinen heinä-elokuussa 2024. Edellyttää psykiatrin B-lausuntoa. Lisätietoja kuntoutuspsykoterapiasta Kelan nettisivuilta


Tarjoamani ratkaisukeskeinen lyhytterapia ei ole sosiaalihuollon tai terveydenhuollon palveluita. Hinnat sisältävät 24% alv:n. Tapaamisista ei synny potilaskertomusta tai sosiaalihuollon asiakaskertomusta. En tarvitse laskuttamiseen tai muutoinkaan kerää henkilötunnuksia.

Tarjoamani Kelan kuntoutuspsykoterapia on terveydenhuollon palvelu, josta syntyy potilaskertomus, ja jota säätelevät laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä, laki sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnasta sekä laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä.


© Copyright 2020 Sosiaalialan Digitaaliset Oy.

This page was built with Mobirise theme